25 серпня 2023, 11:05, Держпідтримка

Підрив Каховської ГЕС: мешканці Миколаївщини та Херсонщини отримали 66 млн грн

Мешканцям Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали від підриву Каховської ГЕС та отримають державну допомогу у 5 тис грн, вже сумарно виплатили 66 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За офіційними даними, державну допомогу отримали 983 жителя Миколаївщини та 12232 постраждалих з Херсонщини. Виплати здійснюють на основі заяв постраждалих. Гроші можна отримати на банківський рахунок або на Укрпошті готівкою.

Заяви на грошову допомогу приймають до 31 жовтня. Допомогу можуть отримати люди, які в момент підриву Каховської ГЕС проживали в населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей, що були підтоплені через катастрофу. Допомогу можуть отримати і українці, які з 6 червня виїхали із підтоплених районів окупованої території Лівобережжя і живуть на підконтрольній Україні території.

Слід зазначити, що після підриву окупантами Каховської ГЕС, виникли складнощі з водою. З резервного фонду Кабмін виділив близько 1 млрд грн для водозабезпечення громадян, які живуть на Півдні. Зараз частина найбільш постраждалої території вже забезпечена водою. Уряд спростив алгоритм для водозабезпечення регіонів.

Як писав AgroPolit.comКабмін виділив 4,6 млрд грн на подолання наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Також Молдова надасть Україні гуманітарну допомогу постраждалим від підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. 

в