24 серпня 2023, 18:02, Логістика/Техніка

Експорт зерна: в Рені утворилася черга з 580 вагонів.

На станції Рені виникли складнощі, оскільки там накопичуються вагони для транспортування агропродукції до Галацу і Джурджулешт. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниці Валерій Ткачов, передає Центр транспортних стратегій

За його словами, зараз на станції Рені знаходиться 580 вагонів. Вони очікують передачі на Джурджулешти і Галац. Для Галаца в Рені накопилося більше 450 вагонів. Валерій Ткачов зазначив, що основна причина утворення черги полягає в низькому рівні прийняття вантажів портовими операторами Галаца і Джурджулешт.

Представники Укрзалізниці разом з іноземними колегами шукають варіанти для підвищення норм передачі зернових вагонів через вказану ділянку кордону. Загальний дозволений добовий обсяг передачі зерна зараз становить близько 150 вагонів, третина з них — це зернові вантажі.

Треба спробувати хоча б якийсь період наперед планувати на три доби. Тобто спочатку зібрати заявки на три доби, розпланувати, повідомити УЗ — і ми доберемо необхідну номенклатуру, доберемо необхідні вагони і іноперевізникам передамо", — зауважив Валерій Ткачов.

Я писав AgroPolit.comФранцузький бізнес зацікавлений в підтримці проєктів з розмінування земель в Україні. Також Молдова надала Україні додаткові знижки на агроекспорт.

в