24 серпня 2023, 14:35, Тваринництво

В Україні вводять новий алгоритм ветеринарного фармакологічного нагляду

В Україні ввели новий алгоритм фармакологічного нагляду відносно обігу ветеринарних ліків. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Посадовці ухвалили наказ Мінагро №1397 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань обігу ветеринарних лікарських засобів». Документ вводять в дію в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Розробники документу стверджують, що нова процедура має сприяти надходженню на ринок України якісних, ефективних і безпечних ветеринарних лікарських засобів, що позитивно вплине на здоров’я непродуктивних і продуктивних тварин, а також безпечність харчових продуктів.

Завдяки документу, українці у яких після контакту з ветеринарним лікарським засобом погіршилось здоров’я, отримали можливість залишити повідомлення відносно побічної дії ліків і воно буде зафіксовано у Національній системі ветеринарного фармакологічного нагляду. Наказ вводять в дію через рік після припинення воєнного стану.

Наказ визначив наступні вимоги:

  • кваліфікацію спеціаліста, відповідального за імпорт та виробництво засобів,
  • порядок ветеринарного фармакологічного нагляду;
  • практику фармакологічного нагляду ветеринарних лікарських засобів.

Як писав AgroPolit.com, в Україні спростили реєстрацію нових сортів рослин. Також в Україні готують зміни до законодавства про ветеринарні лікарські засоби

в