24 серпня 2023, 12:19, Фінанси

Підрив Каховської ГЕС: Кабмін виділив постраждалим 4,6 млрд грн

Кабмін виділив 4,6 млрд грн на подолання наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду.

Він підкреслив, що близько 32% виділених коштів витратили на фінансування робіт, а також на компенсації постраждалим. Прем’єр-міністр додав, що продовжується обробка заяв від жителів Херсонської та Миколаївської областей на компенсацію втраченого врожаю. Нині аграрії подали більше 340 заяв. Вже погодили виплати 2,7 млн грн.

Слід зазначити, що в червні російські війська підірвали Каховську ГЕС. За висновками експертів, машинна зала ГЕС не підлягає відновленню. Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що евакуація потрібна 40 тисячам людей. Для допомоги постраждалим, з Полтавської області до Херсонщини направили правоохоронців,рятувальників і спеціальну техніку.

Кабінет Міністрів виділив 1,3 млрд гривень на відбудову пошкодженого і зруйнованого житла у зоні російського теракту. Таким чином люди в Миколаївській та Херсонській областях матимуть ресурси для ремонтів своїх осель до зими", — йдеться у повідомленні.

Як писав AgroPolit.comМолдова готує допомогу для постраждалих. Також сприятлива погода дозволить Україні отримати більший урожай.

в