24 серпня 2023, 09:55, Торгівля

Володимир Зеленський та Дорін Речан домовились про розбудову транзитної інфраструктури з Молдовою

Україна та Молдова будуть спільно розбудовувати інфраструктуру для перевезення більшої кількості українського продовольства по території Молдови. Про це на зустрічі домовились президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан в рамках саміту міжнародної Кримської платформи, що пройшов у Києві.

«Дякую за візит і підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України відзначив участь Доріна Речана в саміті, а також наголосив на високій інтенсивності політичного діалогу між країнами. Співрозмовники наголосили на тому, що інтеграція Молдови та України у Європейський Союз – це спільна мета двох країн. Президент і прем’єр домовилися, що будуть спільно координувати зусиля на цьому шляху.

Слід зазначити, що у Києві пройшов Міжнародний саміт Кримської платформи, темою якого є баченню України відносно майбутнього тимчасово окупованого Криму, а також питання безпеки Чорноморського регіону.

Саміт розпочався з виступу Володимира Зеленського, який він присвятив 25-річній кримській татарці Леніє Умеровій. Вона поїхала в окупований Крим, щоб провідати батька, хворого на рак, але її посадили до московського СІЗО і тепер російська влада планує засудити дівчину до 25 років.

Як писав AgroPolit.com, ППО Греції може захистити створений Україною зерновий коридор – Володимир Зеленський. Також міністр закордонних справ Туреччини може відвідати москву

в