24 серпня 2023, 08:30, Рослинництво

Незважаючи на війна аграрії Херсонщини зібрали рекордний врожай

В умовах війни і окупації частини території аграрії Херсонської області зібрали 47 тисяч т зернових та 300 тонн баштанних культур. Про це повідомив перший заступник керівника ХОВА Дмитро Бутрій.

Аграрії Херсонської області на деокупованій території, незважаючи на систематичні обстріли з боку російських окупантів, виходять у поле та виконують необхідні сезонні роботи.

Зокрема, наразі триває збирання врожаю зернових та інших сільськогосподарських культур. За інформацією профільного департаменту Херсонської обласної військової адміністрації, наразі зібрано 57 тис. тонн зернових культур, 300 тонн баштанних. 

Картоплі херсонці зібрали 16 тис. тонн, ріпаку – 4,4 тис. т, овочів – 11,5 тис. т. Вдалося виростити і знамениті херсонські томати. Незважаючи на всі проблеми, аграрії продовжують збирати врожай із полів.

Слід зазначити, що проблеми залишаються з відомими херсонськими кавунами, але в інших областях вже триває збір баштанних культур. Станом на середину серпня аграрії зібрали 50,4 тис.тонн, з яких кавунів 38 тис. тонн  та динь — 12,4 тис. тонн. Це 20,7 % від прогнозованого врожаю.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли, як Україна може експортувати рекордний врожай. Також ППО Греції може захистити створений Україною зерновий коридо

в