22 серпня 2023, 13:22, Інвестиції

Французький бізнес зацікавлений в підтримці проєктів з розмінування земель в Україні

Посол України у Франції Вадим Омельченко назвав українські проєкти, в підтримці яких найбільше зацікавлений французький бізнес, і серед них – гуманітарне розмінування. Про це він сказав в інтерв’ю Lb.ua.

Серед інших проєктів, до яких готові долучитися представники французького бізнесу посол назвав розбудову атомної сфери України, розробку літієвих покладів, а також будівництво і транспорт.

Вадим Омельченко підкреслив, що залучення Україною французької сторони до гуманітарного розмінування має гарні перспективи. За його словами, французькі компанії цікавить сфера відновлення інфраструктури та будівництва. Дипломат зазначив, що французи цікавляться і транспортною сферою.

Французька сторона зацікавлена в розбудові атомних потужностей, відкриваються нові можливості співпраці на цьому напрямі. У розробці літієвих покладів. У нашій державі є чотири родовища, два з яких розміщені в зоні, де точаться бої. Французькі компанії вийшли на посольство, і ми передали уряду пропозиції допомоги на цьому важливому напряму. Причому французи готові взятися до роботи вже зараз. Буквально нещодавно почалася реалізація проєкту придбання для Укрзалізниці 19 тис. тонн рейок», — сказав Вадим Омельченко.

Як писав AgroPolit.com20 аграрних асоціацій України закликали світ врятувати зерно і життя людей. Також президент Румунії відреагував на атаки росіян по портах Дунаю.

в