22 серпня 2023, 11:06, Харчова безпека

Путін передумав летіти до Туреччини для обговорення зернової угоди, але у Ердогана є план

Президент Туреччини Реджеп Ердоган планує особисто обговорити поновлення зернової угоди з путіним у вересні, якщо з'явиться така можливість. Про це повідомляє Anadolu.

«У вересні в Індії відбудеться засідання G20. У США заплановано засідання Генеральної Асамблеї ООН. Ми обговоримо угоду з паном путіним, якщо з'явиться така можливість через щільний графік», — сказав Ердоган після візиту до Будапешту.

Де може пройти зустріч — поки що невідомо. Слід зазначити, що раніше сам путін стверджував, що не виключає можливості особисто приїхати до Туреччини для переговорів з Ердоганом, але не може узгодити час зустрічі через щільний графік.

Також треба сказати, що Міжнародний кримінальний суд визнав путіна винним у викраденні українських дітей і виписав ордер на його арешт, тому за межами рф диктатора можуть затримати. Турецький президент прокоментував прохід через Чорне море першого корабля з моменту виходу рф із зернової угоди.

Це судно, яке вийшло з України, з Одеси, не є зерновозом, це контейнеровоз. Відповідну заяву зробило наше Міністерство національної оборони. Наша основна мета тут – досягнення позитивної позиції росії щодо зернового коридору через телефонні розмови з паном путіним», – сказав Ердоган.

Як писав AgroPolit.comППО Греції може захистити створений Україною зерновий коридор. Також Україна посилить експорт до Румунії за рахунок спільного розвитку прикордонної інфраструктури.

в