22 серпня 2023, 08:36, Логістика/Техніка

Україна планує нагодувати світ: міністр оборони розповів про новий зерновий коридор

Міністр оборони України Олексій Резніков та його болгарський колега Тодор Тагарєв розповіли про особливості роботи нового зернового коридору, яким зможуть курсувати кораблі з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНІАН.

Олексій Резніков підкреслив, що оборону України з 2022 року вдалося значно посилити, після того, як ЗСУ знищили флагман військового флоту рф «Москва». Він додав, що завдяки цьому російський флот не підходить ближче, ніж на 100 морських миль до українського берега.

Міністр оборони України розповів, що росіяни ховають кораблі ближче до Керченської протоки і Новоросійська, а з цих позицій завдають ударів по українській цивільній інфраструктурі. Він впевнений, що Україна зможе нагодувати світ завдяки коридору, який проходить через територіальні води України, Румунії, Болгарії і Туреччини.

Я знаю, що приблизно сто суден пройшли в обох напрямках, що говорить про те, що трафік не зупинено. З цих суден лише кілька було українських, але я вірю, що така робота триватиме і в майбутньому. Безумовно, на потрібен час, але нам потрібно переконатися, що всі ці шляхи сполучення безпечні, що немає місця жодної провокації з боку російських кораблів», — сказав в свою чергу міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв.

Як писав AgroPolit.com, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан може найближчим часом відвідати росію, щоб обговорити варіанти для відновлення зернової угоди. Також Євросоюз має субсидувати транзит українського зерна

в