21 серпня 2023, 18:01, Торгівля

Зернова угода: міністр закордонних справ Туреччини може відвідати москву

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан може найближчим часом відвідати росію, щоб обговорити варіанти для відновлення зернової угоди. Про це повідомив президент Туреччини Ердоган, пише TRT Haber.

«Видно позитивне ставлення рф до питання зернового коридору через наші телефонні розмови з паном путіним. Якщо ми знайдемо можливість у цьому насиченому графіку, ми зустрінемося і поговоримо з паном путіним віч-на-віч. Незабаром мій міністр закордонних справ може здійснити поїздку до росії. Тому що дуже важливо, щоб ця робота була очною, і так отримати результат буде набагато легше», – сказав президент Туреччини.

Ердоган додав, що обговорював можливість приїзду до Туреччини президента України Володимира Зеленського і спільної зустрічі з ним, а також зустрічі на саміті лідерів НАТО.

Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Ердоган назвав «дуже чутливим» до питань експорту, і як представник країни-члена Європейського Союзу він добре знає Туреччину. Президент Туреччини підкреслив, що впевнений у тому, що розбіжності вдасться владнати, оскільки Угорщина є країною, яка історично була близька до Туреччини з різних точок зору, і вона доводить цю близькість.

Як писав AgroPolit.com, Україна у 2023 році продала до країн Азії агропродукції на $4351 млн. Також в Угорщину їдуть представники Катару, Туреччини та рф

в