20 серпня 2023, 17:50, Торгівля

Україна посилить експорт до Румунії за рахунок спільного розвитку прикордонної інфраструктури

Україна планує розвивати прикордонну інфраструктуру разом з Румунією для посилення експортного потенціалу. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю румунському телеканалу Digi24.

«Ми працюємо над відновленням роботи чорноморських коридорів для експорту українського зерна та іншої продукції. Вже маємо успішний приклад роботи такого коридору – перший контейнеровоз прибув у Туреччину. Для посилення експортного потенціалу Україна буде залучати наших партнерів та активно розвивати прикордонну інфраструктуру з Румунією, а також Дунайський портовий кластер», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава українського уряду наголосив, що війська рф планують зірвати експорт продовольства з України і завдяки цьому ставлять під загрозу продовольчу безпеку у світі. Слід зазначити, що обсяги двосторонньої торгівлі України та Румунії посіли третє місце у рейтингу країн Європи.

Раніше прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що більше 60% експорту українського зерна з України буде проходити через його країну транзитом. Денис Шмигаль повідомляв, що у Бухаресті обговорив з прем’єром Марчелом Чолаку варіанти для розвитку торгового потенціалу, який буде вигідним для обох країн.

Як писав AgroPolit.com, 60% українського агроекспорту проходитиме через Румунію – план прем’єр-міністра. Також корабель Joseph Schulte прибув із Одеси до Стамбула

в