18 серпня 2023, 16:14, Харчова безпека

Прем'єр-міністри України та Румунії зустрінуться для обговорення українського агроекспорту

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув 18 серпня до Бухаресту, де зустрінеться зі своїм румунським колегою Марчелом Чолаку, щоб обговорити питання експорту зерна. Про це повідомляє Newsmaker.

Сторони планують обговорити транзит українського зерна через Румунію, захист румунських сільгоспвиробників та підтримку прав румуномовних меншин, що мешкають на території України.

Слід зазначити, що Румунія та Україна домовилися про будівництво нового пункту пропуску через українсько-румунський кордон. Його планується розмістити між населеними пунктами Біла Церква та Сигіт, що в Румунії

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив із відеозверненням на зустрічі послів Молдови. Він заявив, що наступним важливим кроком для молдавського та українського народу є початок переговорів щодо вступу до ЄС.

Сьогодні важливий день, бо у нас перебуває з офіційним візитом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Обговоримо питання регіональної безпеки, наші можливості щодо транзиту українського зерна для забезпечення продовольчої безпеки та питання захисту румунських фермерів та дотримання прав наших меншин в Україні», — розповів Марчел Чолаку.

Як писав AgroPolit.comміністр закордонних справ просить ЄС максимально розширити Шляхи солідарності. Також міністр назвав політичним питання вивезення технічного зерна до Польщі.

в