17 серпня 2023, 13:29, Логістика/Техніка

Корабель Joseph Schulte буде в Стамбулі вже ввечері

Контейнеровоз Joseph Schulte, що вийшов з одеського порту Одеси по тимчасовому коридору, повинен прибути до Стамбула ввечері. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, весь екіпаж судна в безпеці і залишається на борту. Слід зазначити, що за даними видання порт Рені після атаки росіян продовжує роботу, стримуючи зростання базових цін на пшеницю в світі.

Незважаючи на погрози рф, минулого тижня Україна оголосила про гуманітарний коридор у Чорному морі для звільнення вантажних суден, які опинилися в пастці в її портах через фактичну російську блокаду.

Компанія Bernhard Schulte Shipmanagement, яка володіє судном Joseph Schulte спільно з китайським банком, підтвердила, що воно прямувало до Стамбула. москва не вказала, чи дотримуватиметься вона судноплавного коридору, а джерела судноплавства та страхування висловили стурбованість щодо безпеки.

Україна є великим експортером зерна та олійних культур, і Організація Об’єднаних Націй повідомляє, що їх поставки життєво важливі для країн, що розвиваються, де голод викликає дедалі більше занепокоєння. Судноплавна компанія не уточнила вантаж на борту Joseph Schulte, але зерно рідко перевозять у контейнерах.

Як писав AgroPolit.com, окупанти знищили п’ять тонн агропродукції під час обстрілу порту Рені 16 серпня. Також аналітики оцінили можливість ескалації в морі після запуску Україною нового зернового коридору.

в