15 серпня 2023, 14:39, Логістика/Техніка

До мільйона т: Латвійська залізниця хоче долучитися до експорту українського зерна

Латвійська залізниця планує долучитися до українських перевезень зерна цієї осені. Про це заявив голова правління компанії Рінальдс Плявнієкс, пише Delfi.

Він зазначив, що раніше скептично ставився до можливостей транспортування українського зерна залізницею через Латвію, пояснивши, що в таких транспортах потрібно здійснювати дві перевалки.

Рінальдс Плявнієкс зазначив, що логістичні технології та можливості перевантаження розвинулися настільки, що тепер можна використовувати одиниці, які можна перевантажувати набагато швидше.

Він зазначив, що минулого тижня відбулася зустріч з послом України в Латвії, а співробітники компанії повернулися з візиту в Україну 13 серпня. За словами голови правління Латвійської залізниці, за рік через Латвію можна транспортувати приблизно від 500 тис. т до мільйона т українського зерна. Плавнієкс також зазначив, що залізниця може взяти участь у транспортуванні українського зерна цієї осені. Оборот компанії минулого року склав 254 млн євро.

До літа цього року я ставився до цього питання абсолютно скептично і вважав, що в індустріальних масштабах це неможливо. Зараз з'явилася можливість для перевезення українського зерна», – зазначив Рінальдс Плявнієкс.

Як писав AgroPolit.comАнджей Дуда встав на захист Польщі від української агропродукції. Також Румунія планує подвоїти об’єми транзиту українського зерна.

в