14 серпня 2023, 18:09, Логістика/Техніка

Херсонський порт приєднують до Миколаївського

У Кабінеті Міністрів України визначилися з подальшою долею Херсонського морського порту і вирішили приєднати до порту у Миколаєві. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Узгоджено питання щодо реорганізації державного торговельного підприємства. За офіційною інформацією державне підприємство «Херсонський морський торговельний порт» приєднають до Миколаївського порту – держпідприємства «Стивідорна компанія Ольвія».

Слід зазначити, що Херсонський порт розташований на правому березі Дніпра, загальна довжина 10 причалів складає 1,6 км. Стивідорна компанія «Ольвія» — це багатопрофільне підприємство, оснащене сучасним обладнанням. У порту є великий парк техніки для перевантаження, а також вантажозахоплюючих пристроїв для обробки будь-яких видів сухих вантажів. Щорічна потужність порту – до 3,5 млн т.

У планах Адміністрації морських портів України – реконструкція Миколаївського порту на березі річки Південний Буг. Проектні роботи було проведено у травні поточного року.

Погоджено пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури щодо реорганізації державного підприємства Херсонський морський торговельний порт шляхом його приєднання до компанії Ольвія», – зазначив Тарас Мельничук.

Як писав AgroPolit.com, Румунія планує подвоїти об’єми транзиту українського зерна. Також ціни на пшеницю підскочили після атаки рф на вантажне судно, яке йшло до українського порту.

в