14 серпня 2023, 12:15, Фінанси

Послуги з перевезення зерна морем продають через Prozorro

Українське Дунайське пароплавство виставило на порталі Prozorro послуги з транспортування зернових, що стало особливо актуальним після блокування рф зернового коридору. Про це повідомили в компанії.

На продаж виставили не законтрактований поки фрахт на жовтень. Аукціони запланували на 18 серпня. Значна частина флоту продовжує працювати відповідно до довгострокових контрактів, але на спотовому ринку є їх частина. У різних судновласників ціни та умови надання послуг відрізняються. Кожен лот представляє собою баржу, яку доставляють в порт Констанца в складі каравану. Лоти сформовані так, щоб підвищити конкуренцію.

Слід зазначити, що ізраїльський корабель 31 липня цього року став першим судном, яке дісталося портів України, незважаючи на оголошену рф морську блокаду. У Військово-Морських силах також оголосили про відкриття тимчасових коридорів у Чорному морі для торгових кораблів.

Поки на споті панує турбулентність. Умови та ціни у різних судновласників відрізняються. УДП дотримується принципів відкритості та прозорості, тому за певних умов використовує Prozorro як інструмент визначення об'єктивної ринкової ставки фрахту. На волатильному ринку це індикатор для формування цін», — зазначили в Українському Дунайському пароплавстві.

Як писав AgroPolit.comДунайське пароплавство продовжує виконувати зобов'язання перед аграріями. Також Українське Дунайське пароплавство продовжує працювати, незважаючи на атаки.

в