11 серпня 2023, 18:02, Логістика/Техніка

Reuters повідомляє деталі запуску українського гуманітарного коридору для кораблів

Україна оголосила про створення гуманітарного коридору в Чорному морі, щоб звільнити вантажні кораблі, заблоковані в її портах з початку війни, що стало новим випробуванням блокади рф після того, як москва відмовилася від зернової угоди. Про це повідомляє Reuters.

Принаймні спочатку коридор застосовуватиметься до таких кораблів, як контейнеровози, які застрягли в українських портах після початку повномасштабної війни, і на них не поширюється зернова угода.

Але це може стати серйозним випробуванням здатності України знову відкрити морські шляхи. Представники компаній, які займаються доставкою та страхуванням висловили занепокоєння щодо безпеки.

Олег Чалик, речник ВМС України, сказав, що коридор буде дуже прозорим, оскільки камери розмістять на кораблях і буде трансляція, щоб показати, що це суто гуманітарна місія і вона не має військової мети. Заступник речника ООН Фархан Хак сказав, що безпечна навігація для торгового судноплавства була однією з переваг зернової угоди.

Можливість кількох смертей моряків у разі удару по кораблю не розглядалася, але це ще одне важливе питання», — зазначили джерела Reuters в судноплавній галузі.

Слід сказати, що близько 60 комерційних кораблів застрягли в українських портах після початку повномасштабної війни.

Як писав AgroPolit.com, в Україні оголосили про відкриття тимчасових коридорів до морських портів. Також в рф не знають, де зберігати вкрадене українське зерно.

в