9 серпня 2023, 16:54, Рослинництво

Сприятлива погода дозволить Україні отримати більший урожай – Мінагрополітики

В Мінагрополітики покращили прогноз щодо цьогорічного врожаю, підкресливши, що завдяки сприятливій погоді Україна має можливість експортувати більший об’єм аграрної продукції. Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський повідомив колегам з Словаччини та Угорщини.

Сторони обговорили транзит української агропродукції в умовах перекриття росією зернового коридору. Українська сторона наголосила на тому, що необхідно скасувати запроваджені Єврокомісією обмеження на експорт чотирьох культур до Словаччини, Угорщини і трьох сусідніх з Україною країн.

Слід зазначити, що у лютому польські фермери заблокували пункти пропуску на українському кордоні. Такі дії місцева влада пояснювала обуренням польських фермерів через різке падіння цін на власну продукцію, що на їх думку було викликано ввезенням до Польщі великої кількості українського зерна. Аграрії стверджували, що зерно осідає на місцевих ринках.

Міністр Сольський повідомив колегам, що Міністерство покращило прогноз цьогорічного врожаю, оскільки тримається сприятлива погода. Відповідно цьогоріч ми зможемо експортувати більшу кількість сільгосппродукції, ніж очікувалося», — сказано у повідомленні Мінагрополітики.

Як писав AgroPolit.comукраїнські аграрії намололи більше 16 млн т зерна. Також Кабінет міністрів України затвердив постанову №807, яка передбачає виділення одноразової грошової допомоги аграріям, які втратили врожай через знищення російськими окупантами Каховської ГЕС.

в