7 серпня 2023, 15:46, Рейдерство

Корабель ALFA M росіяни використовують для крадіжки зерна з окупованого Криму

Росіяни на території окупованого Криму в порту Севастополь завантажують краденим українським зерном корабель ALFA M. Про новий випадок шахрайства розповіла журналістка інформаційного порталу Миротворець Катерина Яресько.

За її словами, корабель навіть підробив сигнал AIS для того, щоб приховати крадіжку. Журналістка додала, що оскільки крадії українського збіжжя роблять спроби приховати сліди злочину, це є свідченням того, що вони йдуть на нього цілком свідомо.

Раніше корабель завантажували аграрною продукцією на території Комишової бухти в окупованому Севастополі, де він знаходився з 30 липня. Згідно з отриманою інформацією, порушник хоче доставити крадене зерно до одного з балкерів, який стоїть в порту Кавказ на якірній стоянці.

Слід зазначити, що суховантаж Alfa M курсує під російським прапором. Корабель був збудований в 2007 році.

ALFA M (IMO: 9419084) чарівним способом перемістилася з окупованого Севастополя в турецьку Тузлу? Звісно це не так, насправді порушник стоїть в Комишовій бухті, він вже завантажений зерном і чекає дозволу на вихід. В кримінальному провадженні форму провини прокуратурі треба розглядати як умисел», — зазначила Катерина Яресько.

Як писав AgroPolit.com, окупанти знищують українське зерно найновішою зброєю. Також начальник ГУР наголосив, що Україна налагодить експорт зерна, незважаючи на дії рф.

в