7 серпня 2023, 13:21, Харчова безпека

Ердоган зібрав уряд, щоб обговорити війну та зернову угоду

Президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав уряд, щоб обговорити події в війні, візит путіна і зернову угоду. Про це повідомляє Hürriyet.

Серед тем порядку денного – дипломатичні контакти Ердогана, майбутнє зернового коридору, боротьба з нелегальною міграцією, останні події в економіці. Багато важливих тем, від зовнішньої політики до економіки, будуть на столі кабінету.

Серед іншого, обговорюватиметься хід російсько-української війни, дипломатичні контакти Туреччини для припинення війни та зернова угода, з якої рф вийшла в односторонньому порядку.

У цьому контексті переглянуть стратегії, яких дотримуватиметься Туреччина, щоб знову запрацював зерновий коридор. Планують оцінити можливий візит диктатора путіна до Туреччини наприкінці цього місяця.

Очікується, що на порядку денному зустрічі також будуть членство Швеції в НАТО, відносини між Євросоюзом і Туреччиною та регіональні та двосторонні дипломатичні відносини.

Обговорить уряд Туреччини і останні події в економіці, особливо боротьбу з інфляцією та непомірними цінами. У Кабміні також обговорюватимуться нові кроки в цьому контексті. Однією з важливих тем Кабінету міністрів стане залучення іноземних інвесторів до Туреччини.

Як писав AgroPolit.com, ексміністр назвав умову за якої Україна може погодитись на нову зернову угоду. Також Україна продовжить годувати світ, незалежно від позиції рф.

в