7 серпня 2023, 08:31, Фінанси

Молдова надала Україні додаткові знижки на агроекспорт

 Залізничники Молдови та України погодили додаткові знижки щодо транзитного перевезення аграрної продукції з України  територією Молдови. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

Знижки на перевезення українських зернових вантажів територією Молдови набрали чинності 15 липня. Валерій Ткачов зазначив, що в даний час українські вантажовідправники знижки не отримають, оскільки вони не змогли виконати окреслені обсяги вантажу.

При цьому, Укрзалізниця змогла передати молдовським партнерам прохання представників олійно-жирового комплексу, які просять долучити жмихи і шроти до встановленого ліміту зерна.

Залізниця Молдови відповіла на запит. Перевезення шротів і жмихів вирішили виділити в окрему групу.У випадку перевезення 30 тис. т цих товарів на місяць діятиме знижка у 18%. Українські залізничники попросили, щоб зазначений ліміт розповсюдили на всі дільниці, серед яких Велчинець — Унгени, Велчинець — Етулія, Басарабяска — Етулія.

Давайте із серпня більше перевозити у цих напрямках зернових, олії та жмихів, щоб отримати знижку на транзитні перевезення», — сказав Валерій Ткачов вантажовідправникам.

Як писав AgroPolit.com, вагони з зерном, що йшли до українського порту, зійшли з рейок у Молдові. Також пошук рішення щодо агроекспорту з України продовжується.

в