4 серпня 2023, 16:58, Харчова безпека

Україна продовжить годувати світ, незалежно від позиції рф – Олексій Данілов

Україна робитиме все, що від неї залежить для того, щоб світ був забезпечений продовольством. Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі Українського радіо.

«Звідки виходила росія – нам то по цимбалах, тому що ми з ними ніяких відносин з цього приводу не мали. Ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне, будемо рухати кораблі з зерном туди, куди вважаємо за потрібне, і ні в кого питати дозволу не збираємось. Це більше питання до світу: до якої межі вони будуть терпіти ці витребеньки, які робить РФ», – сказав Олексій Данілов.

Серед «витребеньок» рф він назвав вертольоти, залітаючи до країни НАТО, атаки портів Ізмаїла, які розташовані на румунському кордоні. Олексій Данілов додав, що невідомо, коли у союзників урветься терпець, але Україна продовжить годувати світ.

Секретар РНБО додав, що питання постачання українського зерна до світу стало одним з ключових під час засідання Ставки. Спікер нагадав, що Україна підписала зернову угоду не з рф, а саме з ООН, оскільки ця організація згідно зі своїм уставом має нести відповідальність за такі процеси, а також з Туреччиною, бо ця країна має вихід до Чорного моря. Олексій Данілов наголосив, що країна-терорист продовжує тероризувати увесь світ.

Як писвав AgroPolit.com, для портів на Дунаї прогнозують рекордний трафік. Також ціни на пшеницю у світі підвищилися після атаки дронів на Новоросійський порт.

в