31 липня 2023, 18:01, Рослинництво

В Україні запрацювала організація водокористувачів з найбільшою меліоративною системою

На зборах водокористувачів Спаської, Явкинської та Інгулецької зрошувальних систем створили організацію водокористувачів «Інгулецька», яка стала найбільшою в Україні за меліоративною системою. Про це повідомляє A.G.R. Group.

Явкинська, Спаська та Інгулецька зрошувальні системи зрошують землі площею 121,5 тис. га. З них 103,3 тис. га припадають на Миколаївську область та 18,2 тис. га на Херсонську.

До складу системи входить дві насосні станції, сумарна потужність яких складає 58,6 тис. кВт, а продуктивність 62,4 кубометрів води за секунду. Загальна довжина розподільчих каналів разом з магістральним складає 343 км. На ній розташовали 621 одиницю гідротехнічних споруд.

Створення ОВК Інгулецька, наразі ОВК з найбільшою меліоративною системою відкритого типу в Україні, – амбітний проєкт, який має забезпечити прозорість систем управління, встановлення справедливих тарифів та залучення інвестицій в меліоративний сектор. Це важливий крок до децентралізації управління. Створення організації водокористувачів таким інструментом і є. Ми сподіваємося на залучення інвестицій», – прокоментував реалізацію проєкту Голова Правління A.G.R. Group та директор ТОВ «АТФ «Агро-Діло» Ігор Шестопалов.

Як писав AgroPolit.com, оприлюднені дворічні дані дослідження ринку землі. Також експерт спрогнозував ціну землі у 2024 році.

в