29 липня 2023, 11:06, Держпідтримка

Недоліки кредитів 5 – 7 – 9: директор TESSLAGROUP розповів про держпідтримку аграріїв під час війни

Засновник, співвласник та генеральний директор групи компаній TESSLAGROUP Ігор Шевченко розповів про неефективність державної підтримки для аграріїв, які найбільше постраждали від війни. Про це він говорив в інтерв’ю Latifundist.com.

«Якщо взяти конкретно наш приклад, то на окупованих територіях у нас залишилося 142 тис. т зерна, з яких 42 тис. т — це зерно нашої групи компаній і 100 тис. т — поклажодавців. Все викрадене. Мабуть, кожному б хотілося в такій ситуації отримати якусь допомогу від держави. Тим паче, вона декларує те, що хоче допомогти бізнесу. Але реальних дій я не бачу», – сказав Ігор Шевченко.

За словами експерта, програма «Доступні кредити 5 – 7 – 9» чудово себе проявила, але на його думку, більше коштів треба спрямувати саме в ті регіони, які постраждали від війни.

Ігор Шевченко наголосив, що треба пам’ятати, що від війни постраждали всі українські фермери, але аграріям зі звільнених територій гроші від держави потрібні більше, ніж працівникам, які не знаходилися під окупацією рашистів.

Директор TESSLAGROUP також на прикладі своєї компанії розповів про проблеми агробізнесу з податковою. За його словами, багато хто в агробізнесі стикався з проблемою блокування податкових накладних, яку потрібно вирішувати через суд.

Як писав AgroPolit.comTESSLAGROUP двічі втратила активи через війну, але продовжила роботу. Також у ЄС немає грошей і чіткого плану для допомоги Україні з зерном

в