28 липня 2023, 16:52, Логістика/Техніка

Російські військові кораблі почали відкрито погрожувати суднам, що пливуть в Україну

Російські військові кораблі у Чорному морі почали погрожувати цивільним суднам, і наказують не наближатися до українських портів, порушуючи міжнародне морське право. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Прикордонники опублікували розмову російських окупантів, які по відкритому каналу зв’язались із кораблем, який проходив поруч з одним з українських морських портів. Військовий корабель рф спершу запитав про національність, а також вантаж судна. Потім він почав погрожувати і закликати, аби судно не підходило до портів України.

«Для інформації: я попереджаю вас про заборону пересування до портів України. Також перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною як потенційне транспортування військового вантажу. Країна, під прапором якої прямує судно, вважається втягнутою у конфлікт в Україні», — заявляє російський корабель.

Українські прикордонники зазначили, що російські військові кораблі діють агресивно та зухвало, якщо знаходяться в Чорному морі, порушуючи міжнародне морське право. Слід зазначити, що російська сторона офіційно виступила проти продовження зернової угоди 17 липня. Президент Володимир Зеленський зазначив, що власники кораблів зможуть без росії продовжувати постачання.

Як писав AgroPolit.com, у США зараз не обговорюють супровід кораблів із українським зерном. Також Зрив зернової угоди може викликати дворічний голод в Африці

в