27 липня 2023, 14:31, Рейдерство

Справа про 150 тис. га землі: СБУ обшукує президента Національної академії аграрних наук

Правоохоронці із Служби безпеки України провели обшук у Ярослава Гадзали президента Національної академії аграрних наук, через можливу причетність до махінацій з землею. Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах.

За попередньою інформацією, причиною обшуку стала передача приватним особам в обробіток 150 тис. га сільськогосподарських земель академії. За підрахунками правоохоронців, відповідна схема могла приносити її учасникам незаконний річний прибуток у $20 млн.

Джерела видання повідомляють, що під час обшуку дому фігуранта, там знаходився народний депутат України від партії «Батьківщина» Андрій Пузійчук. За попередньою інформацією, його метою був тиск на представників правоохоронних органів. В Національній академії аграрних наук від коментарів відмовились.

Слід зазначити, що у 2019 році президента Національної академії аграрних наук Ярослава Гадзало вже підозрювали у тому, що він втручався в роботу працівника правоохоронних органів.

У 2020 році детективи НАБУ також підозрювали Ярослава Гадзалу і чотирьох вищих посадовців у незаконному відчуженні особливо цінних земель Національної академії аграрних наук площею 15 га.

Як писав AgroPolit.com, активи колишнього депутата та агробарона заарештували за роботу на рашистів. Також на Черкащині настоятелька храму УПЦ (МП) незаконно здавала землі в оренду.

в