27 липня 2023, 11:09, Логістика/Техніка

Зернова угода і військові кораблі: експерт розповів, коли Туреччина допоможе Україні з агроекспортом

Відповідь на питання, чи вирішить Туреччина домагатися поновлення зернової угоди, а також чи візьме під охорону українські кораблі з зерном з’явиться після переговорів Ердогана та путіна. Про це заявив Народний депутат України, голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв на телемарафоні.

Він підкреслив, що Туреччина має достатню кількість можливостей на морі для того, щоб продовжити дію зернового коридору, незважаючи на позицію російської сторони, оскільки окупанти не наважаться нападати на судна країни НАТО.

Єгор Чернєв підкреслив, що Туреччина є єдиною країною, яка на сьогоднішній день може захистити українські зерновози в Чорному морі. Він додав, що інші кораблі, навіть США, зараз не можуть зайти у Чорне море через Босфор, відповідно до Конвенції Монтре.

Ми бачили реакцію Туреччини на обстріли портів і вихід із зернової угоди, вони почали нам більше постачати озброєння і це сигнал путіну. Очікуємо цю розмову, зустріч Ердогана та путіна і будемо дивитись по результатах. Туреччина має достатньо потужностей на морі для того, щоб навіть супроводжувати наші кораблі для того, щоб вони не потрапили під обстріли. рф не наважиться нападати на турецькі кораблі», – сказав Єгор Чернєв.

Як писав AgroPolit.com, США, ООН, НАТО і Єврокомісія не можуть знайти рішення для порятунку українського агроекспорту. Також окупанти знищили 26 об’єктів інфраструктури портів та 5 цивільних суден

в