26 липня 2023, 13:21, Земля

Сертифіковані інженери-землевпорядники знову можуть вносити зміни в Держземкадастр – рішення Кабміну

Кабмін відновив пілотний проєкт із занесення до Державного земельного кадастру інформації про ділянки землі сертифікованими інженерами – землевпорядниками, який запровадили урядовою постановою №1438 від 29.12.2021. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Пілотний проєкт надає право розробникам документів із землеустрою вносити інформацію до Держземкадастру самостійно. Рішення Кабміну запускає систему моніторингу роботи сертифікованих інженерів – землевпорядників.

Державний кадастровий реєстратор при порушенні закону має можливість звертатися до Держгеокадастру, щоб скасувати незаконне рішення інженера – землевпорядника. Процедура перевірки триває сім днів у які неможливо вносити відомості до кадастру.

Відновлено реалізацію пілотного проєкту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами — землевпорядниками, запровадженого постановою КМУ від 29.12.2021 N 1438. Установлено особливості реалізації пілотного проекту під час воєнного стану в Україні та протягом місяця з дня його припинення чи скасування, але не пізніше ніж до 31.12.2023» – зазначив Тарас Мельничук.

Як писав AgroPolit.com, в Україні запускають єдиний реєстр агрохімікатів та пестицидів. Також Кабмін створює державну компанію для торгівлі з Африкою

в