26 липня 2023, 12:10, Логістика/Техніка

Обстріл порту Рені рашистами: постраждав корабель Румунії

Під час нещодавнього обстрілу російськими окупантами порту Рені на Дунаї постраждало румунське судно, зазнавши незначних пошкоджень. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Румунії, пише HotNews.ro.

Слід зазначити, що порт Рені, розташований лише за кілька кілометрів від румунського міста Галац. В МЗС Румунії повідомили, що під час російського обстрілу порту корабель зазнав незначних ушкоджень і продовжив рух, а громадян Румунії внаслідок нападу на українські порти на Дунаї немає.

Нагадаємо, що рф атакувала український порт Рені, розташований на Дунаї, на кордоні з Румунією, всього за кілька кілометрів від Галаца. На зображеннях у соціальних мережах видно серію вибухів у порту Рені, а також зенітні гармати, які стріляють по безпілотникам-камікадзе.

Український порт Рені, важливий для транспортування вантажів по Дунаю. Щонайменше три безпілотники збили засобами протиповітряної оборони, але ще одному вдалося пройти повз оборону та влучити в зерновий склад.

Російські війська продовжили тероризувати Одещину, здійснивши майже чотиригодинну атаку безпілотниками-камікадзе Шахед-136 по портовій інфраструктурі на Дунаї», – повідомили в оперативному командуванні Південь.

Як писав Міжнародний валютний фонд озвучив наслідки від виходу рф із зернової угоди. Також рф намагається фінансувати військову машину за рахунок зерна.

в