25 липня 2023, 11:01, Логістика/Техніка

Після удару рф по Дунаю, біля порту Ізмаїл зупинилося майже 30 кораблів

Майже 30 кораблів кинули якір біля важливого для України портового терміналу Ізмаїл після того, як рф знищила зернові склади на річці Дунай. Про це повідомляє Reuters.

У понеділок перед світанком російські авіаудари поранили семеро людей і вразили інфраструктуру вздовж Дунаю, який є життєво важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після припинення минулого тижня річної угоди, яка дозволяє безпечний експорт через Чорне море.

Офіційні особи України заявили, що атака була розширенням повітряного терору, який рф розпочала минулого тижня після виходу із зернової угоди. За інформацією Reuters, біля Ізмаїла зупинилися 29 суден, серед яких також танкери.

Ще три судна також кинули якір уздовж водного шляху, що веде до терміналу Рені –Одеса. Джерела в страховій галузі повідомили, що покриття військових ризиків для портів України, яке було частиною зернової угоди, призупинено. Три джерела повідомили, що деякі постачальники також розглядають питання про те, чи варто продовжувати надавати покриття для портів на Дунаї.

Після зриву зернової угоди та посилення атак на порти та інфраструктуру з боку рф страхувальники військових ризиків формували власні незалежні стратегії та вирішували, що вони готові гарантувати.

Як писав AgroPolit.com, президент України Володимир Зеленський під час наради щодо експорту аграрної продукції зазначив, що ведеться підготовка до будь-якого розвитку подій навколо зерна. Також високопоставлений американський чиновник вирушить до Африки для обговорення зернової угоди.

в