23 липня 2023, 11:14, Харчова безпека

Знищене рашистами зерно в Україні могло б протягом року годувати 270 тисяч людей - ООН

Кількості зерна, знищеної рашистами під час обстрілів українських портів, було б достатньо, щоб годувати 270 тис. людей протягом року. Про це заявила постійна представниця Великобританії в ООН Барбара Вудворд під час засідання Ради безпеки організації щодо зриву росією зернової угоди, пише Sky News.

Звертаючись до Ради Безпеки ООН, Барбара Вудворд зазначила, що рф знищила докове обладнання, що ускладнило завантаження зерна на кораблі, і навіть «знищила продовольство в доках і погрожувала вбити цивільних моряків».

Барбара Вудворд підкреслила, що цим каральним діям немає жодного виправдання. Вона назвала так звані «причини виходу» рф з чорноморської зернової угоди нісенітницею і сказала, що Україна не висувала жодних вимог, бо вона не хоче нічого іншого, як зробити своє продовольство доступним для світу.

За підрахунками ООН, до 24 млн. т українського продовольства тепер може не потрапити на світові ринки внаслідок дій москви. Барбара Вудворд додала, що дії рф «вже підвищили ціни, що негайно вплинуло на найбідніших та найголодніших людей світу».

Останні вимоги рф — це те, що тримає в заручниках голодуючих у всьому світі. Їжа — не зброя», — додала Барбара Вудворд.

Як писав AgroPolit.com, в рф розстріл кораблів в Чорному морі обіцяють замінити «оглядом». Також Володимир Зеленський почав підготовку до відновлення зернового коридору.

в