22 липня 2023, 09:56, Харчова безпека

Відновити поставки агропродукції з України дуже важко – держсекретар США

Погрози рф стосовно знищення суден в Чорному морі роблять відновлення експорту українського зерна дуже важким процесом. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише «Голос Америки».

«Через чотири дні, відколи вони вийшли з цієї домовленості, що вони зробили? росія щодня бомбардувала Одеський порт. Вони заклали більше мін та погрожували судноплавству. Я не думаю, що можна надолужити втрачені обсяги, які припинились з цією ініціативою, через інші шляхи. Тому ми докладемо всіх зусиль. Але це сильно заважає транспортуванню» – сказав Ентоні Блінкен.

Він підкреслив, що страховикам та перевізникам важко працювати у настільки непередбачуваному та напруженому середовищі. Держсекретар США зауважив, що зараз його країна та інші партнери України продовжують докладати усіх можливих зусиль для застосування «інших варіантів» вирішення проблеми.

Слід зазначити, що напередодні український уряд, в умовах припинення рф зернової угоди та постійних атак на порти Одеської та Миколаївської області звернувся до польської сторони, закликавши партнерів відкрити кордони для українського зерна. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав поляків не вдаватися до популізму і подякував за допомогу.

Як писав AgroPolit.comЕрдоган обіцяє швидко відновити зернову угоду. Також Україна виробляє техніку для захисту портів.

в