21 липня 2023, 13:26, Логістика/Техніка

Безпека зернового експорту: Україна виробляє техніку для захисту портів

Український воєнно-промисловий комплекс вже виробляє засоби, завдяки яким можна у найближчий час краще захистити портову інфраструктуру України від російських атак. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов на телемарафоні.

«Не вистачає засобів ураження ППО саме по деяких видах того озброєння, яким користується РФ. Президент поставив завдання посилити захист портової інфраструктури. Сьогодні працюють всі контакти, щоб пришвидшити постачання необхідної техніки. Ми і самостійно розробляємо зараз, і вже є розуміння щодо систем захисту. Наш ВПК виробляє вже такий захист. Найближчим часом, я думаю, це буде посилено», – сказав Олексій Данілов.

Секретар РНБО додав, що відповідні засоби не гарантують захисту від атак рф «на сто відсотків». Слід зазначити, що рф 17 липня повідомила, що в односторонньому порядку зупиняє зернову угоду. Країна – агресор також пригрозила «ризиками» учасникам угоди, які зважаться на її продовження без участі російської сторони.

Відразу після цієї заяви, окупанти посилили атаки на українську портову та зернову інфраструктуру. Президент Володимир Зеленський доручив військовим посилити захист громадян і портової інфраструктури.

Як писав AgroPolit.com, в Офісі Президента заявили, що рф не наважиться атакувати кораблі з українським зерном. Також Єгипет обіцяє купувати українську агропродукцію і без зернової угоди.

в