19 липня 2023, 18:08, Торгівля

Під час нічного обстрілу Одеси окупанти знищили 60 тисяч т зерна

Вночі 19 липня російські окупанти обстріляли зернові термінали та інфраструктуру в портів Одеса та Чорноморськ, знищивши 60 тис т зерна. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

В Мінагро підкреслили, що нічний удар рашистів вивів з ладу частину експортної зернової інфраструктури порту Чорноморськ. Міністр агрополітики України Микола Сольський зауважив, що на межі виживання опиниться мешканці найбідніших країн, якщо Україна не зможе експортувати продовольство.

Слід зазначити, що окупанти під час масованої атаки били по Одесі і населеним пунктам області дронами-вбивцями, ракетами різного виду, застосовували ракети морського базування та стратегічну авіацію.

Керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зауважила, що такі удари російські окупанти застосовують для знищення українських південних регіонів.

За оцінками фахівців, для повноцінного відновлення об'єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року. У порту Чорноморська також було знищено 60 тисяч тонн зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому», — сказано у повідомленні Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, найбільший порт Литви готовий приймати українське зерно. Також Польща, Словаччина та Угорщина хочуть продовжити заборону на ввезення українського зерна Україні.

в