19 липня 2023, 14:34, Фінанси

Меморандум підписано: Астарта і Мінсоцполітики будуть разом підтримувати вразливі групи громадян

Астарта, Міністерство соціальної політики України та благодійний фонд «Повір у себе» підписали Меморандум про співпрацю. Про це повідомили на сайті компанії.

Мета співпраці полягає у покращенні соціальних послуг, що надаються вразливим групам громадян, підтримці психічного здоров’я, підвищенні згуртованості територіальних громад у подоланні викликів війни.

В рамках співпраці також планують підтримувати внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, родини військових, людей з інвалідністю, малозабезпечених та літніх людей. Співробітництво будуть втілювати у межах «Центрів життєстійкості». Мова йде про проєкт, який є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої  першою леді України Оленою Зеленською.

Астарта і благодійний фонд «Повір у себе» планують розбудовувати модель Центрів життєстійкості, впроваджуючи їх в територіальних громадах.

Ми застосуємо провідні міжнародні практики в дослідженні потреб і оцінки соціального впливу Центрів життєстійкості на добробут вразливих категорій громадян. На мою думку, проєкт має величезний потенціал і допоможе підвищити стійкість громад в умовах війни і спроможність до швидкого відновлення», – зазначила голова БФ «Повір у себе» Світлана Мозгова.

в