18 липня 2023, 14:38, Харчова безпека

Миколаївські порти готові експортувати українське зерно – Кім

Порти у Миколаєві готові приєднатися до експорту українського зерна, але рф у світовій продовольчій безпеці не зацікавлена. Про це заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі «Ми-Україна».

Він підкреслив, що, якщо б Миколаїв встиг приєднатися до зернової угоди, залишалася проблема з прохідною спроможністю, навмисно обмеженою росіянами. Слід зазначити, що в рф офіційно заявили, що продовжувати зернову угоду відмовляються. пєсков сказав, що рф може повернутися до виконання зернової угоди, але якщо «домовленості буде виконано».

Слід зазначити, що раніше президент Туреччини Ердоган заявляв, що путін погодився на продовження зернової угоди. В свою чергу, президент України Володимир Зеленський зазначив, що експорт зерна з України може продовжитися без участі рф.

Наші порти готові до приєднання до зернової угоди, але росіяни виходять і заходять. Це їх перманентне ставлення до цього процесу. Вони не зацікавлені у тому, щоб була продовольча безпека у світі. Коли вони погоджувалися із зерновою угодою, вони тримали кораблі на рейді і не пускали достатню кількість за територію наших вод. Вони шантажують весь світ цим питанням», – зауважив Віталій Кім.

Як писав AgroPolit.com, CNN спрогнозував наслідки виходу рф з зернової угоди. Також Україна не має потреби в зерновій угоді.

в