16 липня 2023, 11:47, Земля

З’явився алгоритм скасування бронювання аграрних працівників від мобілізації

Алгоритм розбронювання аграрних працівників, заброньованих від мобілізації передбачає, що анулювання відстрочення здійснюється відповідно до Порядку бронювання військовозобов'язаних, затвердженого постановою Кабміну №76. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

«Анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання, зокрема підприємства, установи та організації. Отже, обґрунтоване пояснення про анулювання відстрочки підприємства, установи та організації має подаватися до Міністерства економіки», — сказано у повідомленні.

Після отримання відповідного рішення Мінекономіки, підприємства, установи та організації у п'ятиденний термін з дня його прийняття мають вилучити у військовозобов'язаного виписку про бронювання та надіслати його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов'язаний перебуває на військовому обліку.

Слід зазначити, що 27 січня Кабмін затвердив новий порядок бронювання працівників. Згідно з документом, забронювати до 50% своїх військовозобов'язаних працівників на строк до шести місяців зможуть підприємства, установи та організації, які критично важливі для функціонування економіки.

Як писав AgroPolit.com, постачальники насіння отримали право на бронь. Також через війну на полях не вистачає чоловіків.

в