15 липня 2023, 12:36, Харчова безпека

В рф спростували заяву Ердогана про продовження зернової угоди

У кремлі заявили, що там не робили жодних заяв, які б свідчили про продовження зернової угоди. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на російські змі.

«Жодних заяв, що стосуються продовження зернової угоди, з російської сторони не було», — сказав прес-секретар путіна пєсков, коментуючи слова президента Туреччини Реджепа Ердогана про згоду путіна на продовження зернової угоди.

Слід зазначити, що термін дії зернової угоди закінчується 17 липня. Російська сторона продовжує шантажувати світ і висуває низку умов. Підключення «россільгоспбанку» до SWIFT – це одна з них.

Реджеп Ердоган на початку липня заявив, що необхідно продовжити зернову угоду. Турецький президент також додав, що термін дії угоди хоче збільшити до двох років. В свою чергу, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував путіну обміняти продовження зернової угоди на підключення до SWIFT россільгоспбанку.

Путін сказав, що російська сторона може зупинити участь в угоді, якщо не виконають дані їй обіцянки. Президент Туреччини Ердоган зазначив, що «згоден із президентом росії» відносно того, що угоду потрібно продовжити. Зернова угода дозволяє Україні безпечно експортувати зерно Чорним морем в умовах війни.

Як писав AgroPolit.com, міністр назвав політичним питання вивезення технічного зерна до Польщі. Також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у п'ятницю, що путін погодився на продовження зернової угоди. 

в