14 липня 2023, 14:33, Рослинництво

Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу підтримали у першому читанні

Закон України про медичний канабіс (№7457) ухвалили в першому читанні і за таке рішення проголосували 268 народних депутатів. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Після ухвалення законопроєкту у другому читанні, його має підписати президент, щоб медичний канабіс в Україні легалізували.

Повна назва документу виглядає так: «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

Слід зазначити, що лікування препаратами, в основі яких є медичний канабіс, потрібно щонайменше двом мільйонам українців. Відповідні засоби використовують при лікуванні хвороб Паркінсона та Альцгеймера, астми, артриту та ревматизму, захворювань імунної системи, посттравматичного синдрому, анорексії, епілепсії, хронічного болю, інших важких захворювань.

Із боку Міністерства охорони здоров'я ми, безумовно, підтримуємо таку законодавчу ініціативу", — зазначив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санлікар України Ігор Кузін.

Як писав AgroPolit.com, найбільша плантація Європи технічних конопель з’явиться на Житомирщині. Також уряд підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу 

в