14 липня 2023, 12:10, Інвестиції

Детінізація та розбудова експортної інфраструктури: голова Одеської ОВА Олег Кіпер запропонував бізнесу співпрацю

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер взявся за детінізацію та деофшоризацію експорту, запустивши відповідний проєкт разом з представниками бізнесу. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Відкритий меморандум про співпрацю запропонувала бізнесу підписати Одеська обласна військова адміністрація. Документ є паритетним, добровільним та взаємним. Щоб вирішити питання продовольчої безпеки меморандум пропонує зміцнити співпрацю в аграрному, продовольчому, та транспортному секторах, а також будувати співпрацю в рамках стратегічного партнерства.

До Меморандуму вже приєдналися:

  • Українська Зернова Асоціація,
  • ТОВ СП «НІБУЛОН»,
  • ТОВ «Дельта Вілмар Україна».

Підписанти меморандуму зможуть звертатися до Одеської ОВА за допомогою у розбудові експортної інфраструктури та для консультації спільних дій. Представники бізнесу можуть приєднатися до меморандуму, направивши електронного листа на адресу: genotdel@odessa.gov.ua.

Один із важливих пунктів меморандуму — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки», — заявив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Як писав AgroPolit.com, Україна доєдналася до проєкту зернового терміналу для порту Нігерії. Також в ООН закликали до продовження зернової угоди

в