13 липня 2023, 16:54, Харчова безпека

Окупанти спростили вивезення краденого зерна з України

Російські окупанти продовжують викрадати зерно з зайнятих територій України, тому в кремлі вирішили спростити процес крадіжок. Про це заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Telegram

«росія, як справжній варвар, захоплює території та людей більш розвиненої держави, висмоктує всі ресурси та доводить до руйнації. Наразі, путінський режим створює умови для експорту сільськогосподарської продукції з тимчасово окупованих територій України за межі території рф», – зазначила Ганна Маляр.

За її словами, для пришвидшення крадіжок зерна окупанти приводять аграрну продукцію, а також діяльність аграріїв у відповідність до стандартів російської федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду.

Слід зазначити, що російські окупанти в окупованому Криму також намагаються транспортувати викрадене в Україні зерно до власних портів. Ворог для перевезення зерна використовує підсанкційний сирійський корабель Souria. 

У вересні минулого року суд арештував шість морських кораблів, які заходили до закритих портів і терміналів Кримського півострова. Саме вони перевозили викрадене окупантами українське зерно, виступаючи знаряддям злочинів.

в