12 липня 2023, 09:50, Харчова безпека

рф не дозволять вийти із зернової угоди – Олексій Данілов

Диктатор путін продовжує погрожувати зривом зернової угоди, але оскільки це світове питання, рф не дозволять це зробити. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, повідомляє 24 канал.

Він підкреслив, що останні події у рф показали, що мова йде про безконтрольну територію, на якій ніякого царя нема. Спікер нагадав, що російська сторона вже неодноразово погрожувала зривом «зернової угоди».

Олексій Данілов, що все ставало на місця після переговорів із представниками деяких країн. Юридично зернову угоду продовжили 17 травня на два місяці. Фактично рф робить все, щоб Україна не мала можливості експортувати продовольство.

За інформацією британської розвідки рф сповільнює перевірки і активно блокує певні кораблі. На зустрічі із рашистами, які називають себе «воєнкорами» путін заявив, що рф може вийти із угоди.

Зернова угода продовжувала працювати. Це питання світу, дуже важливе та чутливе. Якщо ми не будемо годувати світ, то ті голодні люди, які лишаться через дії Росії без їжі, матимуть велику проблему не лише на території своєї країни, а завдаватимуть клопотів іншим країнам. Тому це буде спільна робота. Думаю, що все буде добре» – сказав Олексій Данілов.

Як писав AgroPolit.com, перед ембарго української пшениці в Польщу збільшився у 600 разів. Також Угорщина хоче приєднатися до зернової угоди.

в