8 липня 2023, 12:58, Держпідтримка

Фермерам на сади і теплиці виділили допомогу у 308 млн грн

Майже 22 млн грн виплатили ще 4 агропідприємствам у рамках грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Кошти спрямували на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства. Цьогоріч 85 аграрних господарств отримали державну допомогу у 308 млн грн. З цих грошей понад 242 млн грн направили 72 підприємствам на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. Ще 13 підприємствам виплатили 64 млн грн -  на теплиці.

Слід зазначити, що урядова грантова програма передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень». З початку дії програми вже уряд виплатив 356 млн грн 95 підприємствам.

Щоб подати заявку на отримання гранту, треба зареєструйтеся або авторизуйтеся в кабінеті громадянина на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису. Необхідно скористатися ключем ФОП або керівника юридичної особи з ЄДРПОУ підприємства. Далі залишається заповнити онлайн-заявку. До неї слід додати скановану копію проєкту висадки насаджень.

Як писав AgroPolit.com, на гарантію безпеки кораблів зернового коридору Україна виділила ₴20 млрд. Також постраждалі від війни фермери зможуть отримати пшеницю та ячмінь від ООН.

в