6 липня 2023, 12:14, Логістика/Техніка

Укрзалізниця хоче збільшити експорт через пункти пропуску Угорщини

Укрзалізниця звернулася до перевізників з проханням нарощувати перевезення через угорські пункти пропуску, які наразі недозавантажені та мають резерви щодо передачі вантажів. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи компанії Валерій Ткачов.

За його словами, у червні на пункті пропуску Чоп – Захонь обробили сумарно 1789 вагонів, які перевозили 95,8 тис. т вантажів різної номенклатури. У середньому цей стик в обох напрямках обробляє 59,6 вагонів на добу, з яких 51 вагон – на експорт із України.

Порівнюючи червневі показники з травневими, Валерій Ткачов вказав на збільшення вантажопотоку на цьому пункті пропуску на 27,4%. Представник Укрзалізниці нагадав, що за останні чотири місяці максимальний показник вантажоперевезення через пропускний пункт Чоп – Захонь зафіксували у березні — 83 вагони на добу.

Валерій Ткачов зазначив, що на сьогоднішній день на пункті пропуску Чоп – Захонь основна номенклатура – зерно, яке у червні передавали зі швидкістю 50,5 вагонів на добу. За його інформацією, на цьому стику працює 4 перевізники.

Щодо Чоп – Захонь ми не бачимо черги на широкій колії 1524 мм, вузькою йде робота з підходу. Тобто якихось проблем із передачею та з роботою Чоп-Злхань я особисто не бачу», — констатував Валерій Ткачов.

Як писав AgroPolit.comТуреччина оголосила строки продовження зернової угоди. Також рф хоче постачати в КНДР продовольство в обмін на зброю.

в