5 липня 2023, 14:30, Торгівля

Ліван дозволив експорт української худоби

Ліван відкрив свій ринок для експорту української дрібної рогатої худоби, такої як вівці та кози, для забою. Про це повідомили у Держспоживслужбі.

«Держпродспоживслужба у тісній співпраці з МЗС продовжує створювати нові можливості для українських виробників, усуваючи технічні перешкоди для міжнародної торгівлі. Відтепер можливий експорт з України в Республіку Ліван овець та кіз для забою. Відповідна форма ветеринарного сертифіката на експорт погоджена Держпродспоживслужбою з Міністерством сільського господарства Республіки Ліван», – сказано в повідомленні.

У Держспоживслужбі додали, що мова йде вже про третій сертифікат, укладений між двома країнами. Раніше Україна та Ліван погодили форми сертифікатів для експорту з України молока, молочних продуктів, а тепер і великої рогатої худоби.

Ліван відноситься до країн, у яку Україна завдяки зерновому коридору постачає збіжжя. Слід зазначити, що країна у серпні минулого року відмовилася прийняти суховантаж, заповнений зерном, аргументувавши своє рішення порушенням термінів доставки.

Збіжжя затрималося на п’ять місяців. Водночас рф намагається вивезти крадене зерно з окупованих територій України до країн Близького Сходу, а також Африки.

Як писав AgroPolit.com, у якості Плану Б, який дозволить продовжити експорт зерна морем без участі рф, Україна розглядає експорт агропродукції через власні дунайські порти в кооперації з Румунією та Молдовою. Також транзит агропродукції через Польщу залишається проблемним

в