4 липня 2023, 09:50, Харчова безпека

Продовження зернової угоди: Шольц і Зеленський зробили заяву

Канцлер ФРН Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови обговорили зернову угоду. Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Федеральний канцлер заявив про безперервну і непорушну солідарність з Україною на тлі російської агресії, що триває», — повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

Серед тем, які обговорили Олаф Шольц і Володимир Зеленський зазначені політична, військова та гуманітарна ситуація в Україні. Канцлер ФРН пообіцяв, що Німеччина у співпраці з міжнародними та європейськими партнерами надалі надаватиме військову допомогу Україні.

Володимир Зеленський подякував співрозмовнику за військову підтримку нашої країни, особливо за зміцнення артилерії та ППО. Гебештрайт додав, що Зеленський і Шольц закликали до продовження зернової угоди під егідою ООН, оскільки термін її дії спливає 17 липня. Лідери країн наголосили, що зернова угода покращує глобальну ситуацію з харчовими продуктами.

Водночас український лідер повідомив, що під час його розмови з Шольцом йшлося й про вироблення спільної позиції до саміту Північноатлантичного альянсу, що має 11-12 липня відбутися в Вільнюсі.

Скоординували позиції перед Вільнюським самітом НАТО» – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, аграрний міністр розповів, наскільки агроекспорт України залежить від зернового коридору. Також Польща готова переглянути питання українського зерна.

в