3 липня 2023, 16:53, Торгівля

Укрзалізниця заборонила ввезення аграрної продукції до Ірану та Угорщини

Укрзалізниця запровадила конвенції на перевезення вантажів до Ірану та Угорщини. Про це повідомляє Rail.insider.

Компанія обмежила перевезення кукурудзи, пшениці, соняшнику, а також рапсу до Угорщини. Конвенція має діяти у період 30 червня – 16 вересня. Обмеження розповсюджуються на перевізника MMV Magyar Maganvasut Zrt.

З 29 червня почала діяти заборона на перевезення вантажів, що прямують у Ісламську республіку Іран. Вона стосується відразу всіх вантажів, а час дії вказано з поміткою «до відміни».

Слід зазначити, що 24 лютого 2022 року рф розпочала повномасштабну війну проти України, а 2 березня Іран утримався під час голосування за резолюцію Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, в якій ООН висловила жаль з приводу російського вторгнення та вимагала повного виведення військ.

Іран також проголосував проти резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка призупинила членство Росії в Раді ООН з прав людини. Під час візиту до Тегерану путін отримав рішучу підтримку з боку Ірану у зв'язку з його вторгненням в Україну, а верховний лідер Алі Хаменеї заявив, що якби рф не ввела війська в Україну, пізніше вона зіткнулася б із нападом з сторони НАТО, повторивши власну риторику путіна.

Як писав AgroPolit.comТуреччина оголосила строки продовження зернової угоди. Також рф хоче постачати в КНДР продовольство в обмін на зброю.

в