30 червня 2023, 14:39, Торгівля

Європейські вимоги до фруктових соків запрацюють в Україні

В Україні розробили проєкт, що встановлює вимоги до реалізованих в державі фруктових соків. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

В Мінагро і розробили документ під назвою «Про затвердження Вимог до фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів». Метою документа заявлена гармонізація європейського та українського законодавства у вимогах, які стосуються фруктових соків.

Завдяки новим нормам, споживачі соків і подібної продукції мають отримати доступ до необхідної інформації, такої як наявного обігу фруктових соків. В Мінагро запропонували надсилати свої пропозиції до документу на електронну пошту t.starodub@minagro.gov.ua. Зробити це можна протягом місяця з дня оприлюднення відповідного проєкту наказу міністерства.

Проєктом наказу пропонується затвердити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування, етикетування фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів з метою забезпечення безперешкодного функціонування ринку та створення умов для інформування споживачів про властивості цих продуктів, в тому числі шляхом їх маркування», — сказано у пояснювальній записці.

Як писав AgroPolit.com, польські виробники малини готують масштабну акцію протесту через українську продукцію. Також експерти підрахували втрати агросектору за перший воєнний рік.

в