1 липня 2023, 13:09, Торгівля

Стало відомо, на яких умовах Угорщина погодиться на експорт української агропродукції

Угорщина готова піти на пом’якшення режиму торгівлі агропродукцією з Україною, але у довгостроковій перспективі. Про це повідомляє видання Promenad24.hu

Угорська сторона закликала партнерів по Євросоюзу готуватися до присутності української агропродукції на європейському ринку в довгостроковій перспективі. Там вважають, що необхідно налагодити співпрацю, знайти спільні можливості для поставок української агропродукції на ринки третіх країн.

Угорщина хоче, щоб коридори солідарності, які забезпечують належне функціонування наземного транспорту, запровадили прогресивну субсидію на плату за транзитні перевезення, за допомогою якої українські продукти можна транспортувати далі не лише на внутрішні ринки Європи, а й до портів ЄС, щоб потім вони могли дістатися третіх країн, які цього потребують.

Представники Угорщини нагадали, що в середині наступного місяця закінчується дія Чорноморської зернової угоди і важливо, щоб турецька дипломатія зробила все, щоб продовжити дію документу, щоб українська продукція могла повернутися на традиційні ринки в якомога більшій кількості. В уряді Угорщини зазначили, що українську аграрну продукцію необхідно повертати на ринки тих країн, де вона запобігає продовольчим кризам.

Як писав AgroPolit.com, Польща відміняє агроблокаду України. Також експерти розповіли, за якими цінами Україна експортує зерно в умовах війни.

в