28 червня 2023, 13:27, Рослинництво

В Україні змінили порядок одержання дозволу на роботи з пестицидами

В Україні набрала чинності постанова Кабінету міністрів №458, яка змінює порядок одержання посвідчення, що дозволяє користуватися пестицидами. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Повна назва документу «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами». Постанова визначає умови, на яких можуть отримати посвідчення про право використовувати пестициди люди, які займаються зберіганням, транспортуванням, торгівлею та застосуванням пестицидів.

Зазначений документ не стосується людей, які для власних потреб застосовують пестициди і не ведуть відповідну господарську діяльність. Без дозволу можна використовувати лише дозволені для роздрібного продажу речовини.

Відповідно до нових правил, процедура одержання дозволу включає тестування, навчання та видачу посвідчення. Постанова збільшує термін дії посвідчення до двох років, замість одного і дає можливість у дистанційній формі пройти навчання.

Посвідчення мають видавати на безоплатній основі у територіальних органах Держпродспоживслужби. Його можуть отримати люди з чинним свідоцтвом про проходження навчання, яким виповнилося 18 років.

Як писав AgroPolit.com, в Україні сертифікація насіння стала простішою. Також Євросоюз та Україна запускають спільну систему класифікації товарів.

в